A probiotikumok szerepe egy antibiotikus kezelés alatt

A szervezetben több millió élő baktérium található, amik közül sok igen hasznos, hiszen segítik az emésztést, erősítik az immunrendszert és kordában tartják a kevésbé barátságos baktériumokat. Ha a káros baktériumok betegségeket és fertőzéseket okoznak, akkor az orvosok legtöbbször antibiotikumokat írnak fel, amik megölik a káros baktériumokat. Sajnos azonban az antibiotikumok a jótékony, probiotikus baktériumokat is elpusztítják, így egy antibiotikus kezelés alatt érdemes a szervezetet jótékony baktériumokkal feltölteni, hogy elkerülhessük az antibiotikumok káros hatásait.

antiobiotikum

A probiotikumok

A probiotikumok a latin pro és biota szavakból tevődik össze, amik annyit jelentenek, mint az élethez vagy életért. Tehát a probiotikumok olyan mikroorganizmusok, amik feltétlenül szükségesek az élethez. Ezek az élő baktériumok az alsó béltraktusban találhatóak és képesnek kell lenniük arra, hogy túléljék az emésztést, mert csak így képesek hatni. Jelenleg több, mint 1000 fajta probiotikumról tudnak a tudósok és mindegyik törzsnek más és más előnye van.

Az antibiotikumok mellékhatásai

Az antibiotikumok okozhatnak olyan fizikai mellékhatásokat, mint a gázosodás, a görcsök, a puffadás és a hasmenés. Öt ember közül egynél jelentkezhetnek ezek a tünetek. A CNN jelentése szerint az antibiotikumok megnyitnak egy ablakot a kórokozók számára, amik mellékhatásokat okozhatnak, mivel az antibiotikumok nemcsak a káros, hanem a hasznos baktériumokat is elpusztítják. A probiotikumok azonban segítenek harcolni a kórokozókkal szemben, így elkerülhetőek az antibiotikum mellékhatásai.

Használat

Bár lehet, hogy a probiotikumok hatékonyan számolnak le az antibiotikumok káros hatásaival ennek ellenére mégsem éri meg őket egyszerre beszedni, mert így előfordulhat, hogy az antibiotikum a bevitt probiotikumot is elpusztítja. A legjobb, ha két órával az antibiotikum beszedése után vesszük be a probiotikumot.

Protexin Balance kapszula60db (15g)

-13% Protexin Balance kapszula 60db (15g)

A Protexin Balance kapszula visszaállíthatja a szervezet optimális bélműködését úgy, hogy megerősítheti az immunrendszer természetes ellenálló képességét.

Ár: 4570 Ft
5256 Ft
Megnézem

Dr. Chen Probikum 7 Fortekapszula 60 db

-14% Dr. Chen Probikum 7 Forte kapszula 60 db

A Probikum 7 Forte kapszula fogyasztása elősegíti a felborult mikrobiális egyensúly (jótékony és káros baktériumok aránya) helyreállítását.

Ár: 3170 Ft
3680 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!