Amit érdemes tudni a prebiotikumokról

A probiotikumokról ma már mindenki hallott, ha nem is fogyasztotta őket, a TV reklámokból biztosan ismerősek mindenki számára. A probiotikumokkal kezelhetjük a hasmenést, a székrekedést, valamint számos más betegségre pozitívan hatnak, hiszen képesek az immunrendszert jelentős mértékben jótékonyan befolyásolni. Vagyis a probiotikumok segítségével a szervezet képes hatékonyabban felvenni a harcot a különféle betegségekkel szemben. De, hogy kerülnek a képbe a prebiotikumok? Mit kell tudni róluk? Erre a kérdésre próbálunk választ találni a következőkben. 

Prebiotikumok

Kevesen gondolnak ebbe bele, de nem is annyira meglepő a tény, miszerint a prebiotikumoknak, vagyis ezeknek a bélben élő jótékony hatású baktériumoknak ugyanúgy szüksége van a táplálékra, mint nekünk. Amennyiben a probiotikumokat éheztetjük, akkor hatásaik is alulmaradnak a várttól, hiszen élelem hiányában nem tudnak majd elszaporodni. A bélflóra baktériumai számára táplálékot adó anyagok pedig nem másik, mint a prebiotikumok, amelyek nem mások, mint prebiotikus élelmi rostok. 

Prebiotikumok természetes forrásai

A prebiotikumok bizonyos mennyiségben megtalálhatók valamennyi nyers zöldségben és gyümölcsben egyaránt, így beszerzése és pótlása viszonylag egyszerű. Tehát nincs más dolgunk csupán ezeket a rostokban gazdag táplálékokat beépíteni az étrendünkbe. Célszerű egy-egy probiotikum kúra idején nagyobb mennyiségben fogyasztani béta-glükán, fructo-oligoszacharidok, inulin, laktulóz, pektin tartalmú élelmiszereket. Vagyis a prebiotikumok pótlása érdekében minden nap fogyasszunk a következő élelmiszerek közül almát, articsókát, banánt, diót, csicsókát, spárgát, zablisztet, shiitake gombát vagy tejet. Valamint megfelelő táplálékkiegészítő segítségével is pótolhatjuk ezeket az anyagokat. 

Szimbiotikumok, vagyis a probiotikum és prebiotikum egyben

A korábbiakban tisztáztuk, mit jelent a prebiotikum és a probiotikum, azonban van még egy fontos fogalom, amelyről érdemes szólni, ami nem más, mint a szimbiotikum. Szimbiotikumoknak nevezzük azokat a termékeket, amelyek prebiotikumot és probiotikumot is tartalmaznak. Előnyük pedig abban rejlik, hogy e kettő anyagot a legmegfelelőbb mennyiségben és arányban tartalmazzák, amelynek köszönhetően egyszerű és gyors megoldást kínálnak a bélflóra rendezésére. Szimbiotikum segítségével tehát jó eséllyel megszüntethető, vagy legalábbis mérsékelhető a gyakori hasmenés, vagy székrekedés, a krónikus hasfájás, puffadás, a szájszag, a visszatérő pattanások, valamint az általános gyengeség is.

Probiotikumok rendelése

Dr. Chen Probikum 7 Fortekapszula 60 db

Dr. Chen Probikum 7 Forte kapszula 60 db

A Probikum 7 Forte kapszula fogyasztása elősegíti a felborult mikrobiális egyensúly (jótékony és káros baktériumok aránya) helyreállítását.

Ár: 3695 Ft
Megnézem

Caleido Mega PROBIOTIKUMkapszula 60 db

Caleido Mega PROBIOTIKUM kapszula 60 db

9-féle baktériumtörzset tartalmazó probiotikum az immunrendszer és az emésztőrendszer támogatására. 

Ár: 3995 Ft
Megnézem
Újdonság

Vitaking Flora10 6ml (150csepp)

Vitaking Flora10 6ml (150 csepp)

A bélflóra egészségét fenntartó étrend-kiegészítő csepp

Ár: 3850 Ft
Megnézem
Újdonság

WTN MikrobaTOX 60db

WTN MikrobaTOX 60db

Detox formula természetes hatóanyagokkal

Ár: 5480 Ft
Megnézem
Újdonság

Freyagena Balance ProbioTRI-Cink 60db

Freyagena Balance Probio TRI-Cink 60db

Háromféle szerves cink egyedülálló keverékével, gyomorsavat túlélő baktériumokkal és egyéb értékes hatóanyagokkal.

Ár: 6390 Ft
Megnézem
Újdonság

Garuda Health SlimHarmonyProbio 60 db

Garuda Health SlimHarmony Probio 60 db

A termékben magas csíraszámban lévő szabadalmazott jótékony baktériumok hozzájárulhatnak a normál testsúly megtartásához, a felgyülemlett salakanyag eltávolításához.

Ár: 9590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!