A probiotikumok és a Candida fertőzés

Az emberi szervezetben számos mikroorganizmus él, baktériumok, gombák vírusok stb. Egy egészséges ember esetében a kórokozók nem jelentenek gondot, mivel a jótékony baktériumok megakadályozzák azok elszaporodását. Azonban bizonyos esetekben - antibiotikumos kúra, fogamzásgátlók szedése, dohányzás, helytelen táplálkozás, stresszelés - a bélflóra egynesúlya felborulhat, aminek következtében számos betegség, így például candidiasis, alakulhat ki.Azonban a probiotikumok igen hatékonyan szállnak szembe ezekkel a problémákkal.

candida-egeszseg

Candidiasis

A Candidiasist az élesztőgombák, leggyakrabban a Candida albicans túlszaporítsa okozza. Az emésztőrendszerben és a nemi szerveknél jelentkezik leggyakrabban a fertőzés, de a Candida törzsek elérhetik a bőrt, a nyálkahártyát, a szájüreget is. A candidiasisnak igen sokféle tünete van, így meglehetősen nehéz diagnosztizálni.

A probiotikumok

A probiotikumok olyan hasznos baktériumok és élesztők, amik az emésztőrendszerben élnek. Ezek a mikroorganizmusok védelmet nyújtanak a káros baktériumok támadásaival szemben, megőrzik a szervezet normális pH-értékét és a gyomor, belek és nemi szervek egyensúlyi állapotát. A leggyakoribb probiotikus törzsek közé tartoznak az Acidophilus, a bifidobaktériumok, a Lactobacillus és az L-casei probiotikumok. Sok élelmiszer, mint a joghurt, a sajt, az író és savanyú káposzta, is tartalmazzák ezeket a jó baktériumokat. A probiotikumok kiegészítők formájában is megvásárolhatjuk.

A candidiasis kezelése probiotikumokkal

Egy 2003-as tanulmány úgy találta, hogy a probiotikumok hatékonyak lehetnek a candidiasis kezelésében. A probiotikumok képesek harcolni a Candida-fertőzéssel a bélben és a női nemi szervekben is, kiszorítva onnan a káros élesztőgombákat. A probiotikumok savas hulladékot termelnek, ami barátságtalan környezetet jelent a Candida törzsekre, amik inkább az alacsony pH-jú területeket kedvelik. Egy-négy hét alatt a probiotikumok teljesen képesek megszüntetni a Candida fertőzést, a Candida törzsek számától, típusától és a fertőzés súlyosságától függően.

Protexin Balance kapszula60db (15g)

-13% Protexin Balance kapszula 60db (15g)

A Protexin Balance kapszula visszaállíthatja a szervezet optimális bélműködését úgy, hogy megerősítheti az immunrendszer természetes ellenálló képességét.

Ár: 4570 Ft
5256 Ft
Megnézem

Dr. Chen Probikum 7 Fortekapszula 60 db

-14% Dr. Chen Probikum 7 Forte kapszula 60 db

A Probikum 7 Forte kapszula fogyasztása elősegíti a felborult mikrobiális egyensúly (jótékony és káros baktériumok aránya) helyreállítását.

Ár: 3170 Ft
3680 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!