Milyen előnyei vannak a probiotikumoknak?

A baktériumok negatív hírnevet hordoznak, azonban ezek között vannak jó baktériumok is, amik segítenek megőrizni egészségünket. A probiotikumok élő, aktív kultúrák, amik kiválóan alkalmasak egészségügyi ellátásokra. Ma már probiotikus kiegészítőket por, kapszula és tabletta formájában is vásárolhatunk, de bizonyos élelmiszerek is tartalmaznak probiotikumokat: az erjesztett termékekben, a joghurtban, a miso levesben, a kefírben, a savanyú káposztában nagyon sok probiotikum található.

egeszseg-mosoly

Javítja az emésztést és kiegyensúlyozza a szervezet pH-ját

A probiotikumok nagymértékben javítják az emésztést, mivel segítik a szervezetet a táplálékfelszívásban. A zsírt és a fehérjét a szervezet könnyebben megemészti a probiotikumok segítségével. Ezenfelül ezek az anyagok nagymértékben hozzájárulnak a szervezet energiaszintjének növeléséhez és a betegségből való felépülési idő csökkentéséhez. A probiotikumok szedése nagyon ajánlott az antibiotikumos kúrák alatt, mivel az antibiotikumok megzavarhatják a bél bakteriális egyensúlyát. A probiotikumok segíthetnek megelőzni a hasmenést, ami gyakori mellékhatása számos antibiotikumnak.

Erősebb ellenállást biztosít

A káros baktériumok kordában tartásával a probiotikumok segítenek megelőzni a fertőzéseket. Ezek a jótékony baktériumok a testnek megerősített immunitást jelentenek, így az áltlaános egészségi állapotot is jótékonyan befolyásolja. A probiotikumok segíthetnek megelőzni a megfázást és az influenzát, illetve bizonyos betegségek esetében enyhítik a tüneteket és meggyorsítják a lefolyást.

A hüvelyi baktériumok egyensúlyát is biztosítja

A hüvely igen fogékony a fertőzésekre, mivel a fogamzásgátlók és az antibiotikumok felboríthatják az ott élő baktériumok egyensúlyát, ami fertőzésekhez és problémákhoz vezethet.

A probiotikumok segítenek helyreállítani a szervezet egyensúlyát egy gombás vagy bakteriális fertőzés után is. A hüvely állapotát és megfelelő pH-ját is fenntartják.

Protexin Balance kapszula60db (15g)

-13% Protexin Balance kapszula 60db (15g)

A Protexin Balance kapszula visszaállíthatja a szervezet optimális bélműködését úgy, hogy megerősítheti az immunrendszer természetes ellenálló képességét.

Ár: 4570 Ft
5256 Ft
Megnézem

Dr. Chen Probikum 7 Fortekapszula 60 db

-14% Dr. Chen Probikum 7 Forte kapszula 60 db

A Probikum 7 Forte kapszula fogyasztása elősegíti a felborult mikrobiális egyensúly (jótékony és káros baktériumok aránya) helyreállítását.

Ár: 3170 Ft
3680 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!