Milyen előnyei vannak a probiotikumoknak?

A probiotikumok élő mikroorganizmusokat tartalmazó készítmények, amelyek megfelelő mennyiségben adagolva pozitív élettani hatásokat képviselnek a szervezet számára. A probiotikumok olyan mikróbák, amelyek a természetes bélflóra részei, támogatják az egészséges bélflóra fenntartását, valamint a károsodott bélflóra helyreállítását egyaránt, így segítve megőrizni szervezetünk biológiai egyensúlyát. Ezen mikroorganizmusok számos, a szervezet számára előnyös folyamatban vesznek részt, többek között tápanyagok hasznosításában, vitaminok termelésében, továbbá az immunrendszer megfelelő működésének nélkülözhetetlen elemét képezik. Az első probiotikumot 1923-ban találták fel.

egeszseg-mosoly

Milyen előnyei vannak a probiotikumoknak?

A baktériumok alapvetően negatív hírnevet hordoznak, azonban ezek között vannak jó baktériumok is, amelyek segítenek megőrizni egészségünket. A probiotikumok élő, aktív kultúrák, amelyek kiválóan alkalmasak egészségügyi ellátásokra. Ma már a probiotikus kiegészítőket por, kapszula és tabletta formájában is vásárolhatunk, de bizonyos élelmiszerek is tartalmaznak probiotikumokat: az erjesztett termékekben, a joghurtban, a miso levesben, a kefírben, a savanyú káposztában nagyon sok probiotikum található.

- Javítja az emésztést és kiegyensúlyozza a szervezet pH-ját: A probiotikumok nagymértékben javítják az emésztést, mivel segítik a szervezetet a táplálék felszívásban. A zsírt és a fehérjét a szervezet könnyebben megemészti a probiotikumok segítségével. Ezenfelül ezek az anyagok nagymértékben hozzájárulnak a szervezet energiaszintjének növeléséhez és a betegségből való felépülési idő csökkentéséhez. A probiotikumok szedése nagyon ajánlott az antibiotikumos kúrák alatt, mivel az antibiotikumok megzavarhatják a bél bakteriális egyensúlyát. A probiotikumok segíthetnek megelőzni a hasmenést, ami gyakori mellékhatása számos antibiotikumnak.

- Erősebb ellenállást biztosít: A káros baktériumok kordában tartásával a probiotikumok segítenek megelőzni a fertőzéseket. Ezek a jótékony baktériumok a testnek megerősített immunitást jelentenek, így az általános egészségi állapotot is jótékonyan befolyásolja. A probiotikumok segíthetnek megelőzni a megfázást és az influenzát, illetve bizonyos betegségek esetében enyhítik a tüneteket és meggyorsítják a lefolyást.

- A hüvelyi baktériumok egyensúlyát is biztosítja: A hüvely igen fogékony a fertőzésekre, mivel a fogamzásgátlók és az antibiotikumok felboríthatják az ott élő baktériumok egyensúlyát, ami fertőzésekhez és problémákhoz vezethet. A probiotikumok segítenek helyreállítani a szervezet egyensúlyát egy gombás vagy bakteriális fertőzés után is. A hüvely állapotát és megfelelő pH-ját is 
 fenntartják.

Ma már az antibiotikumos kezelés mellé a háziorvos is tanácsolja probiotikum szedését. Azonban fontos megjegyezni, hogy minden esetben néhány óra eltéréssel vegyük be az antibiotikum után a probiotikumot, hogy elérhessük a biztos hatást!

Probiotikumok rendelése

Dr. Chen Probikum 7 Fortekapszula 60 db

Dr. Chen Probikum 7 Forte kapszula 60 db

A Probikum 7 Forte kapszula fogyasztása elősegíti a felborult mikrobiális egyensúly (jótékony és káros baktériumok aránya) helyreállítását.

Ár: 3695 Ft
Megnézem

Caleido Mega PROBIOTIKUMkapszula 60 db

Caleido Mega PROBIOTIKUM kapszula 60 db

9-féle baktériumtörzset tartalmazó probiotikum az immunrendszer és az emésztőrendszer támogatására. 

Ár: 3995 Ft
Megnézem
Újdonság

Vitaking Flora10 6ml (150csepp)

Vitaking Flora10 6ml (150 csepp)

A bélflóra egészségét fenntartó étrend-kiegészítő csepp

Ár: 3850 Ft
Megnézem
Újdonság

WTN MikrobaTOX 60db

WTN MikrobaTOX 60db

Detox formula természetes hatóanyagokkal

Ár: 5480 Ft
Megnézem
Újdonság

Freyagena Balance ProbioTRI-Cink 60db

Freyagena Balance Probio TRI-Cink 60db

Háromféle szerves cink egyedülálló keverékével, gyomorsavat túlélő baktériumokkal és egyéb értékes hatóanyagokkal.

Ár: 6390 Ft
Megnézem
Újdonság

Garuda Health SlimHarmonyProbio 60 db

Garuda Health SlimHarmony Probio 60 db

A termékben magas csíraszámban lévő szabadalmazott jótékony baktériumok hozzájárulhatnak a normál testsúly megtartásához, a felgyülemlett salakanyag eltávolításához.

Ár: 9590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!